Web Analytics Made Easy - Statcounter

  تحولات ظاهری فیدلیتی پرستیژ  طراحی کابین فیدلیتی پرستیژ مشخصات فنی فیدلیتی پرستیژ جدول مشخصات فنی فیدلیتی پرستیژ امکانات فیدلیتی پرستیژ قیمت فیدلیتی پرستیژ و شرایط بازار آن  

اقتصاد آنلاین-روزبه راد؛ اخبار درز کرده از سمت گروه بهمن عرضه شاسی بلند تک دفرانسیل جتور ایکس ۷۰ پلاس با نام فیدلیتی پرستیژ را در سال ۱۴۰۱ به بازار ایران نوید می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهمن موتور که طی سال ۱۴۰۰ مدل ایکس ۷۰ اس را با نام فیدلیتی پرایم به دست خریداران ایرانی رساند، حالا می‌خواهد رقیب سرسختی را برای فونیکس تیگو ۸ پرو مدیران خودرو از آستین بیرون بکشد تا نشان دهد که به این راحتی‌ها عرصه را برای دیگر خودروسازان خصوصی خالی نخواهد کرد.

بنابراین آن‌طور که از ظواهر امر پیداست، وزارت صنعت و مسئولان حوزه خودروسازی کشور زیر گذرنامه ایکس ۷۰ پلاس را امضا کرده‌اند تا این جنتلمن خوش قد و بالای چینی بتواند با نام فیدلیتی پرستیژ درون مرزهای کشورمان گشت‌وگذار کند و با مشتریان ایرانی، به‌ویژه ثروتمندان اخت بیشتری بگیرد.

جتور ایکس۷۰ پلاس با طراحی متمایز نواحی جلو و عقب و همچنین تحول تمام‌عیار فضای کابین، در واقع خود را به عنوان نسل دوم محصولات خانواده x70 به جهانیان معرفی کرده و به زودی به منوی خودروهای ایرانی اضافه می‌شود. با این حساب اگر می‌خواهید نسبت به مشخصات فیدلیتی پرستیژ محصول جدید بهمن موتور بیشتر آگاهی پیدا کنید، این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید تا تمامی اطلاعات لازم درباره این ماشین لوکس چینی را به عرضتان برسانیم.

تحولات ظاهری فیدلیتی پرستیژ 

شرکت چری صاحب برند جتور ترجیح داده که فرم و چارچوب استخوان‌بندی بدنه ایکس70 در نسخه پلاس یا همان فیدلیتی پرستیژ به طور کامل حفظ شود؛ بنابراین می‌شود گفت که در اینجا با یک نسخه فیس‌لیفت کامل از فیدلیتی پرایم روبه‌رو هستیم که البته چهره‌ای کاملا هوشمندانه و مجلل‌تر را در قالب بدنه یک شاسی‌ بلند شهری سایز متوسط در معرض دید قرار می‌دهد.

 در نمای روبرو همه چیز به طور کامل متحول شده است. چراغ‌ها حالتی کشیده و اخم‌آلود دارند تا تهاجمی بودن خود را به رخ بکشند. جلوپنجره بزرگ هشت ضلعی با میله‌های افقی کرومی رنگ، هارمونی جذابی با نوار ابرویی کرومی که چراغ‌های جلو را به یکدیگر متصل کرده، پدید آورده است. مه شکن‌های ال ای دی ۴ تایی نیز به حالت عمودی در کناره‌های سپر قرار گرفته‌اند و به علت فرورفتگی بخش اطرافشان، چهره فیدلیتی پرستیژ را ورزیده‌تر جلوه می‌دهند. یک هواکش بسیار بزرگ هم در زیر جلوپنجره تعبیه شده تا از ورود هوای کافی به محفظه موتور و رادیاتور خنک‌کننده اطمینان حاصل شود و البته اصول آیرودینامیکی نیز مورد بهبود قرار گیرد‌.

 نمای جانبی تقریبا دست نخورده باقی‌مانده و مهم‌ترین تحول آن استفاده از قاب آینه‌های بسیار شکیل‌تر است. این آینه‌ها کاملا لوکس و مدرن به نظر می‌رسند و سطح تجلل فیدلیتی پرستیژ را نسبت به نسخه پرایم ارتقا می‌بخشند. طرح رینگ‌های خودرو نیز نسبت به گذشته متفاوت شده و شِمایی جذاب‌تر را ارائه می‌دهد.

 نمای عقب هم کاملا تغییر کرده و چراغ‌ها به رسم طراحی‌های امروزی، حالتی به هم پیوسته و سراسری پیدا کرده‌ و عرض درب صندوق را درنوردیده‌اند. دو سر اگزوز دوقلو دایره‌ای شکل از دو طرف دیفیوزر سپر عقب بیرون زده که ظاهری جوان‌پسندتر و یادآور خودروهای اسپرت را برای این شاسی‌بلند لوکس چینی گروه بهمن پدید آورده‌اند. در مجموع می‌توان تمامی تحولات ظاهری فیدلیتی پرستیژ نسبت به نسخه قبلی را به فال نیک گرفت و گفت که تمامی این تغییرات می‌توانند مطابق با نیاز بصری مشتریان ثروتمند ایرانی ظاهر شوند و رضایت آنها را جلب کنند. بنابراین باید گفت که این محصول بهمن موتور از لحاظ نوع طراحی بدنه مورد توجه مشتریان لوکس‌پسند قرار می‌گیرد.

طراحی کابین فیدلیتی پرستیژ

نوع طراحی داشبورد جتور ایکس ۷۰ پلاس به طور واضح با سبک محصولات لوکس مرسدس بنز مرتبط است و به‌ویژه نمایشگرهای یکپارچه روی داشبورد به همراه دریچه‌های تهویه میانی سه‌گانه، از المان‌های خودروهای آلمانی به‌ویژه تولیدات گران‌قیمت دایملر هستند که در اینجا نیز به کار گرفته شده‌اند. این سبک طراحی داخلی به طور کامل با فیدلیتی پرایم متفاوت است و سعی دارد محیطی باشکوه مطابق با سلیقه افراد ثروتمند ارائه دهد.

کیفیت متریال نیز ارتقا پیدا کرده و سطوح مختلف روی داشبورد و رودری‌ها، کنسول بین صندلی‌ها و... با چرم مصنوعی پوشش داده شده است تا کاربران به طور واضح‌تر حس حضور درون کابین یک خودرو سطح بالا را تجربه کنند. فرم صندلی‌ها به گونه‌ای است که بدن سرنشین را به طور کامل حمایت می‌کند و اصول ارگونومی در آن رعایت شده است. فضای کابین نیز کاملا جادار است و سرنشینان در ردیف‌های اول و دوم گنجایشی مناسب به دست خواهند آورد.

 ضمنا در صورت خواباندن صندلی‌های ردیف سوم، ظرفیت محفظه صندوق عقب فیدلیتی پرستیژ به حدود ۱۶۸۰ لیتر نیز خواهد رسید که به طور کامل جوابگوی نیازهای مسافرتی یک خانواده پرجمعیت است. با این حساب هم از لحاظ طراحی و هم از جهت کاربردپذیری کابین، فیدلیتی پرستیژ قادر است شما را به مقصودتان برساند.

مشخصات فنی فیدلیتی پرستیژ

فیدلیتی پرستیژ آمده تا به طور مستقیم با تیگو ۸ پرو مدیران خودرو رقابت کنند و جالب است بدانید که هردوی این خودروهای شاسی بلند تک دیفرانسیل که از تولیدات کمپانی چری به حساب می‌آیند، مشخصات فنی مشابهی دارند. به نحوی که در هر دو خودرو یک پیشرانه توربوشارژ تزریق مستقیم TGDi به حجم ۱.۶ لیتر انجام وظیفه می‌کند.

 این پیشرانه قدرتی برابر با ۱۹۷ اسب بخار تولید خواهد کرد و بیشترین گشتاور آن نیز به رقم ۲۹۰ نیوتن متر می‌رسد. ضمنا یک گیربکس ۷ سرعته دو کلاچه نیروی موتور را به چرخ‌های جلو انتقال خواهد داد؛ این گیربکس از نوع تر است که در نتیجه استهلاک کمتری نسبت به گیربکس‌های دو کلاچه خشک نظیر آنچه در فیدلیتی پرایم شاهد هستیم، از خود بروز خواهد داد و در ترافیک‌های سنگین دمای آن به این راحتی‌ها بالا نخواهد رفت.

فیدلیتی پرستیژ حدود ۱۵۶۰ کیلوگرم وزن دارد و با توجه به قدرت پیشرانه انتظار می‌رود که یک شاسی بلند چابک با شتاب ۰ تا ۱۰۰ حدود ۹.۵ ثانیه را در بازار کشور شاهد باشیم. همچنین میانگین مصرف سوخت این خودرو نیز چیزی در حدود ۷.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به طور ترکیبی ارزیابی می‌شود. باک سوخت ۵۵ لیتری، سیستم تعلیق مک فرسون در جلو و مالتی لینک مستقل در عقب، از دیگر ویژگی‌های فنی پرستیژ به حساب می‌آیند.

گفتنی است که با توجه به استفاده از سیستم تعلیق مالتی لینک در عقب و اعمال برخی تغییرات در آن، به نظر می‌رسد کیفیت سواری پرستیژ نسبت به قبل ارتقا پیدا کرده و در مجموع راحتی بیشتری را نصیب سرنشینان خود خواهد کرد. ویژگی که قطعا خانواده‌های ثروتمند از آن استقبال می‌کنند.

جدول مشخصات فنی فیدلیتی پرستیژ

خودرو

فیدلیتی پرستیژ

موتور

1.6 لیتری توربوشارژ TGDi

توان

197 اسب بخار /290 نیوتن متر

گیربکس

7 سرعته دوکلاچه / دیفرانسیل جلو

شتاب 0-100

حدود 9.5 ثانیه

مصرف سوخت

7.4 لیتر در 100 کیلومتر

حداکثر سرعت

-

گنجایش باک

55 لیتر

 

 

امکانات فیدلیتی پرستیژ

در حال حاضر هنوز گروه بهمن صحبتی از سطح امکانات فیدلیتی پرستیژ میان نیاورده است، اما می‌توان حدس زد که این شرکت سعی خواهد کرد بهترین و متنوع‌ترین امکانات ممکن را روی لوکس‌ترین محصول خود قرار دهد تا این خودرو بتواند حریف توانمندی در برابر تیگو ۸ پرو به شمار برود که انبوهی از آپشن‌های متنوع و البته هوشمند را دارا شده است.

بنابراین به احتمال قوی فیدلیتی پرستیژ امکاناتی در حد موارد زیر خواهد داشت:

دستیار صوتی، سیستم هشدار نقطه کور و هشدار تصادف، رادار تغییر مسیر و خروج از خط، سنسور پارک جلو و عقب، تهویه مطبوع اتوماتیک با تنظیمات اختصاصی ردیف عقب، سانروف پانورامیک، نمایشگرهای دوگانه، دوربین ۳۶۰ درجه - عقب و جانبی، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، روکش صندلی‌ چرمی، صندلی‌های جلو با تنظیمات برقی و حافظه، رهیاب، آینه‌های جانبی تاشونده برقی گرمکن دار، درب هوشمند صندوق عقب، کروز کنترل تطبیقی، گرمکن و سردکن صندلی‌های جلو، شش عدد کیسه هوا، سیستم کنترل کشش، کنترل پایداری، سیستم‌های کنترل توقف در سربالایی، کنترل سرعت در سرازیری، ترمز خودکار و...

قیمت فیدلیتی پرستیژ و شرایط بازار آن

شاید باور نکنید اما اختلاف قیمت میان تیپ پایه ایکس ۷۰ پلاس با نسخه فول آپشن آن به چیزی حدود ۱۰۰ درصد یا بیشتر می‌رسد. بر این اساس تیپ پایه این خودرو با قیمتی بسیار مقرون به صرفه در حد ۱۰۹۰۰ دلار به مشتریان چینی ارائه می‌شود و این در حالی است که نسخه‌های فول آپشن این خودرو نیز با مبالغ بیشتر از ۲۰ هزار دلار در چین به فروش می‌رسند.

 از آنجا که گروه بهمن قطعا یکی از نسخه‌های فول آپشن را به مشتریان ایرانی ارائه خواهد داد و با توجه به قیمت‌گذاری‌های منطقی این شرکت برای محصولات جدیدش از جمله فیدلیتی پرایم، انتظار می‌رود در صورت ثبات شرایط فعلی قیمت فیدلیتی پرستیژ به صورت رسمی، حدود یک تا یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان باشد که در صورت تحقق، نسبتا مقرون‌به‌صرفه‌تر از خودروهای جدید چری همچون تیگو ۸ پرو و تیگو ۷ پرو در ایران خواهد بود. علاوه بر این دو محصول چری، تولیدات دیگری مثل کی ام سی k7 و سایر خودروهای چینی هم‌رده که به احتمال قوی در سال ۱۴۰۱ به بازار کشور معرفی خواهند شد، مهم‌ترین رقیبان فیدلیتی پرستیژ را تشکیل می‌دهند.

به عنوان سخن پایانی می‌شود این چنین بیان کرد که در صورت تداوم روند قیمت‌گذاری‌های منطقی شرکت بهمن روی تولیدات جدیدش و حفظ بهای رقابت‌پذیر پرستیژ نسبت به رقیبان، حتما این محصول لوکس و جذاب در بازار ایران بسیار خوش خواهد درخشید و فروشی بسیار مطلوب را تجربه خواهد کرد. اما به هر حال باید منتظر ماند و دید که فیدلیتی پرستیژ در نهایت با چه قیمتی به دست مشتری ایرانی می‌رسد تا در آن هنگام بتوان پیش‌بینی دقیق‌تری از وضعیت این خودرو در بازار کشور داشت

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فیدلیتی تیگو 8 پرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۱۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟

در سال ۱۴۰۲، حدود ۵.۴۵ میلیارد دلار ارز برای تولید ۱.۲۰ میلیون دستگاه خودروی سواری استفاده شده است؛ ارقامی که نشان می‌دهند هر خودروی تولیدی در ایران در این سال، به طور متوسط به حدود ۴،۹۰۰ دلار ارز نیاز داشته است.

به گزارش پرشین خودرو، بهار هر سال فصل انتشار آمار و ارقام مرتبط با عملکرد اقتصادی و صنعتی کشور است و امسال نیز از این قاعده مستثنی نبود؛ اما انتشار لیست ۱۰۰ واردکننده نخست کشور از طرف گمرک در اوایل اردیبهشت ۱۴۰۳، بازار تحلیل این آمار را داغ کرده و در این میان، توجهات زیادی به ارزبری خودروسازان، مخصوصا خصوصی‌ها جلب شده است. از دلایل این موضوع می‌توان به حاشیه‌های تامین ارز تولید خودرو در پایان سال ۱۴۰۲ و همچنین بازگشایی دوباره مرز‌های کشور به روی خودرو‌های وارداتی اشاره کرد.

در این مطلب سعی شده که نگاهی به این آمار و ارقام انداخته شود و با استفاده از داده‌های مربوط به ارزبری خودرو‌های مختلف که توسط وزارت صمت گزارش شده، تصویر بهتر و شفاف‌تری از این موضوع ترسیم شود؛ اما پیش از آن، مناسب است که آمار کلی صادرات و واردات کشور و همچنین عملکرد صنعت خودرو در سال ۱۴۰۲ را مرور کنیم.

صادرات و واردات ایران در سال ۱۴۰۲، به ترتیب معادل ۸۶.۹ و ۶۶.۲ میلیارد دلار بوده است. بر این اساس، متوسط ارزش صادراتی و وارداتی هر تن کالا، به ترتیب ۳۶۲ و ۱۶۹۷ دلار بدست می‌آید که می‌تواند نشان‌دهنده این موضوع باشد که به طور کلی، اقلام صادراتی ایران به مواد خام نزدیک‌ترند و ارزش افزوده کمتری دارند؛ درحالیکه ارزش افزوده اقلام وارداتی بسیار بیشتر است.

از میان ۶۶.۲ میلیارد دلار واردات ایران در سال ۱۴۰۲، حدود ۶ میلیارد دلار مربوط به اجزا و قطعات خودرو، ۷۸۲ میلیون دلار مربوط به اجزا و قطعات موتورسیکلت، ۸۵۰ میلیون دلار مربوط به واردات کشنده (کامیون) و ۲۲۴ میلیون دلار نیز مربوط به واردات ۱۱،۲۳۶ دستگاه خودرو سواری نو بوده است.

خودروسازان ایرانی در سال ۱۴۰۲ موفق به تولید یک میلیون و ۱۳۲ هزار دستگاه خودروی سواری، ۱۶۶ هزار دستگاه وانت و در مجموع، یک میلیون و ۳۳۹ هزار دستگاه وسیله نقلیه شدند. از این میزان، سهم خودروسازان خصوصی از تولید سواری ۲۵۱ هزار دستگاه، وانت ۳۲ هزار دستگاه و مجموع وسایل نقلیه ۳۰۷ هزار دستگاه بوده است.

در صورتی که قیمت کارخانه خودرو‌های سواری و وانت مبنای محاسبه قرار گیرد، میزان فروش این خودرو‌ها در سال گذشته به ۷۶۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که با در نظرگرفتن ۵۱،۵۰۰ تومان به عنوان متوسط قیمت دلار آزاد در این سال، این رقم معادل ۱۴.۷۵ میلیارد دلار خواهد شد.

در صورتی که به این مقدار، ارزش خودرو‌های وارداتی را نیز اضافه کنیم، فروش خودرو‌های سواری و وانت در سال ۱۴۰۲ در ایران به بیش از ۱۵ میلیارد دلار خواهد رسید که با در نظر گرفتن تولید ناخالص داخلی ۴۰۳.۵ میلیارد دلاری براساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، این رقم حدودا معادل ۳.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی ایران می‌شود.

بر همین اساس، متوسط قیمت خودرو در سال ۱۴۰۲ در ایران، رقمی در حدود ۶۰۰ میلیون تومان، معادل تقریبا ۱۱،۵۰۰ دلار تخمین زده می‌شود.

با بررسی لیست ۱۰۰ واردکننده نخست کشور در سال ۱۴۰۲، نام ۲۱ شرکت فعال در زمینه صنعت خودرو، موتورسیکلت و قطعه به چشم می‌خورد. این ۲۱ شرکت شامل ۸ شرکت سازنده خودروی سواری (صنایع خودروسازی مدیران، کرمان موتور، بهمن موتور، سایپا، مجتمع صنعتی آرین پارس موتور [مشترکا سازنده خودروی سواری و تجاری]، ایران خودرو خراسان، ایران خودرو و صنایع اتومبیل‌سازی فردا)، ۵ سازنده خودروی تجاری (ایران خودرو دیزل، بهمن دیزل، گروه خودروسازی مایان، آریا اورست ماشین و مجتمع صنعتی پیلسان)، ۲ سازنده موتورسیکلت (کویر موتور اوراسیا و نیرو موتور سامان) و ۶ شرکت فعال در زمینه تامین قطعات (کوروش موتور آریا، صنایع تولیدی کروز، ایران خودرو ساپکو، دنیای قطعات پارتیان صنعت بم، گیربکس و اکسل سایپا و گروه صنعتی بارز) است.

ارزش واردات این ۲۱ شرکت در سال ۱۴۰۲ معادل ۵.۸۵ میلیارد دلار (۸.۸ درصد از کل ارزش واردات) بوده که از این میزان، ارزش واردات سازندگان خودروی سبک ۳.۳۲ میلیارد دلار، سازندگان خودروی سنگین ۸۸۰ میلیون دلار، سازندگان موتورسیکلت ۱۸۰ میلیون دلار و شرکت‌های فعال در زمینه تامین قطعات ۱.۴۶ میلیارد دلار بوده است.

با توجه به اینکه در این لیست، ارزش واردات براساس شرکت دسته‌بندی شده است و در این میان ارقام مربوط به خودروساز و تامین‌کننده به تفکیک وجود دارد، نمی‌توان آن را تنها مبنای محاسبه ارزبری هر دستگاه خودرو قرار داد؛ به علاوه اینکه این لیست صرفا شامل ۱۰۰ واردکننده نخست کشور است و قطعا سایر شرکت‌های فعال در صنعت خودرو، موتورسیکلت و قطعه در ادامه لیست حضور دارند.

برای محاسبه متوسط ارزبری خودرو‌های هر شرکت (با احتساب ارزبری در خودروساز و قطعه‌ساز)، بهتر است از اطلاعات منتشره توسط وزارت صمت نیز کمک گرفته شود.

با بررسی اطلاعات منتشره از ارزبری محصولات خودروسازان کشور در کنار آمار تولید سال ۱۴۰۲ و اطلاعات منتشره توسط گمرک، می‌توان به تخمینی از کل ارزبری این محصولات دست یافت. بر این اساس، در سال ۱۴۰۲، حدود ۵.۴۵ میلیارد دلار ارز برای تولید ۱.۲۰ میلیون دستگاه خودروی سواری استفاده شده است؛ ارقامی که نشان می‌دهند هر خودروی تولیدی در ایران در این سال، به طور متوسط به حدود ۴،۹۰۰ دلار ارز نیاز داشته است. از این بین، ۲.۵۲ میلیارد دلار به محصولات خودروسازان خصولتی و ۲.۹۳ میلیارد دلار به محصولات خودروسازان خصوصی اختصاص یافته است.

از ۲.۵۲ میلیارد دلار اختصاص یافته به خصولتی‌ها، ۱.۷۱ میلیارد دلار صرف محصولات ایران خودرو و ۸۱۰ میلیون دلار نیز صرف محصولات سایپا شده است.

برهمین اساس، به طور متوسط، هر خودروی ایران خودرو ۳،۳۲۷ دلار و هر خودروی سایپا ۲،۲۲۶ دلار ارزبری داشته است. به عبارت دیگر، هر یک میلیون دلار تخصیص ارز به سایپا، توانسته ۴۴۹ دستگاه خودروی نو به ناوگان خودروی کشور بیافزاید. این رقم در مورد ایران خودرو معادل ۳۰۱ دستگاه بوده است.

این محاسبات برای خصوصی‌ها نشان می‌دهد که از ۲.۹۳ میلیارد دلار اختصاص داده شده، ۱.۷۹ میلیارد دلار به مدیران خودرو، ۵۴۰ میلیون دلار به کرمان موتور، ۳۰۰ میلیون دلار به بهمن، ۱۴۰ میلیون دلار به آرین پارس موتور، ۱۱۰ میلیون دلار به فردا موتورز و ۷۰ میلیون دلار به ماموت خودرو اختصاص یافته است که اگر متوسط ارز تخصیص یافته به هر دستگاه محاسبه شود، برای خودرو‌های مدیران خودرو این رقم معادل ۱۲،۸۲۳ دلار، کرمان موتور ۹،۲۰۷ دلار، بهمن ۱۳،۰۹۳ دلار، آرین پارس موتور ۱۴،۵۶۰ دلار، فردا موتورز ۱۳،۰۵۰ دلار و ماموت خودرو ۱۷،۲۴۱ دلار بدست می‌آید؛ ارقامی که می‌توان آن‌ها را به این صورت نیز تفسیر کرد که هر یک میلیون دلار ارز تخصیص یافته به کرمان موتور، معادل افزوده شدن ۱۰۹ دستگاه خودروی نو به ناوگان خودروی کشور است و این مقدار برای مدیران خودرو برابر با ۷۸ دستگاه، بهمن ۷۶ دستگاه، فردا موتورز ۷۷ دستگاه، آرین پارس موتور ۶۹ دستگاه و ماموت خودرو ۵۸ دستگاه بوده است.

 

مجموع ارزبری خودروسازان در سال ۱۴۰۲

در پایان، ذکر ۵ نکته زیر برای جمع‌بندی این مطلب می‌تواند مفید باشد:

- ۵.۴۵ میلیارد دلار اختصاص یافته محصولات خودروسازان داخلی در سال ۱۴۰۲ معادل بیش از ۸۰ میلیون بشکه نفت خام ۷۰ دلاری و یا به عبارتی صادرات روزانه بیش از  ۲۱۳ هزار بشکه نفت خام است.

- صرف ۲۲۴ میلیون دلار برای واردات ۱۱،۲۳۶ دستگاه خودروی سواری نو نشان می‌دهد که متوسط ارزش گمرکی این خودرو‌ها بیش از ۱۹،۹۰۰ دلار بوده است؛ به عبارت دیگر، هر یک میلیون دلار ارز اختصاص یافته به واردات خودروی نو، منجر به افزوده شدن ۵۰ دستگاه خودرو به ناوگان خودروی کشور شده است. برهمین اساس، اگر تمام ۵.۴۵ میلیارد دلار اختصاص یافته به محصولات خودروسازان داخلی، به واردات خودروی نو اختصاص می‌یافت، واردات ۲۷۴ هزار دستگاه ممکن می‌شد و برای واردات ۱.۲۰ میلیون دستگاه خودرو (معادل تولیدات خودروی سواری و وانت در سال ۱۴۰۲) به بیش از ۲۲ میلیارد دلار (حدود ۳۱۹ میلیون بشکه نفت خام ۷۰ دلاری – صادرات روزانه حدود ۸۷۰ هزار بشکه) نیاز بود.

- مقایسه ۳ سدان رقیب با ابعاد متوسط و مجهز به گیربکس اتوماتیک، یعنی تارای اتوماتیک، شاهین اتوماتیک و جک جی۴ نشان می‌دهد که ارزبری خودروی جی۴ (۴،۷۷۳ دلار) کمتر از شاهین اتوماتیک (۴،۷۹۲ دلار) و تارای اتوماتیک (۵،۱۲۷ دلار) است؛ درحالی که دو خودروی شاهین و تارا، خودرو‌های طراحی شده توسط خودروسازان ایرانی برای تولید در ایران هستند، ولی خودروی جک جی۴ توسط چینی‌ها طراحی شده است. این نکته می‌تواند نشانه‌ای از خیز کرمان موتور برای ورود به سگمنت‌های پرتیراژ بازار کشور با تکیه بر پلتفرم اختصاصی‌اش (که برپایه جی۴ است) و زیرساخت داخلی تامین‌اش باشد؛ سگمنت‌هایی که به طور سنتی در اختیار دو خودروساز خصولتی یعنی ایران خودرو و سایپا بوده‌اند و حالا مدعی جدیدی به سراغ آن‌ها آمده است.

- نگاهی به ترکیب هیات مدیره شرکت‌های کوروش موتور آریا و دنیای قطعات پارتیان صنعت بم نشان می‌دهد که این شرکت‌ها با مدیران خودرو در ارتباط و واردکننده بخشی از قطعات مورد نیاز مونتاژ خودرو‌های چری در ایران هستند. اگر با استفاده از داده‌های منتشره توسط گمرک، میزان ارزش واردات این دو شرکت به ارزش واردات صنایع خودروسازی مدیران افزوده شود، ارزش واردات خودرو‌های چری توسط مدیران خودرو به رقم ۱.۷۹ میلیارد دلار می‌رسد که معادل بیش از ۳۰ درصد از کل ارزش گمرکی واردات مربوط به شرکت‌های فعال در صنعت خودرو، موتورسیکلت و قطعه و همچنین معادل بیش از ۲.۵ درصد از کل ارزش گمرکی واردات ایران در سال ۱۴۰۲ است. اعداد محاسبه شده براساس داده‌های وزارت صمت نیز نتایج مشابهی دارند. این درحالی‌ست که مدیران خودرو با فروش کمتر از ۱۴۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۲، رقمی حدود ۱۰ درصد از مجموع خودرو‌های تولید شده در ایران را به خود اختصاص داده است. در صورتی که فیدلیتی‌های تولیدی توسط بهمن را به تولیدات چری در ایران اضافه کنیم، سهم ارزبری خودرو‌های چری از مجموع ارزبری خودرو‌های تولیدی در ایران به ۳۴ درصد نزدیک می‌شود، درحالیکه کمتر از ۱۱.۵ درصد مجموع خودرو‌های تولیدی ایران را محصولات چری تشکیل می‌دهند. این موضوع نشان‌دهنده کم بودن میزان داخلی‌سازی محصولات چری و رویکرد خاص این شرکت چینی به مونتاژ در ایران و به طور کلی بازار ایران دارد.

- حداقل ارزبری در میان مدل‌های بررسی شده مربوط به خودروی پراید ۱۵۱ با حدود ۱،۱۰۰ دلار است. توجه به این عدد در کنار اینکه بازار ۱۵ میلیارد دلاری خودرو ایران نیازمند ۶ میلیارد دلار واردات (معادل ۴۰ درصد از فروش) است این نکته را بار دیگر گوشزد می‌کند که صنعت خودرو یک صنعت جهانی است و قدیمی‌ترین پلتفرم‌های کشور که سابقه تولید چندین دهه‌ای دارند، همچنان به تکنولوژی خارج از مرز‌های کشور وابسته هستند و کاهش سطح روابط اقتصادی بین‌المللی به ضرر صنعت و بازار خودروی ایران خواهد بود.

دیگر خبرها

  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • خودرو کی ام سی KMC T9 + مشخصات، تصاویر و قیمت جک T9 پیکاپ
  • (تصاویر) رونمایی از خودروی چینی با الهام از گربه
  • جت جنگنده ام جی در نمایشگاه خودروی پکن+عکس
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • 2 خودرو جدید کرمان موتور (+عکس )
  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول